zonovergoten STAMPPOT winterwandeling

Activiteiten kalender

30

mei

Polderdag 2019
» Lees meer

19

juni

ZOMER avondwandeling
» Lees meer

7

september

Streekmarkt Rijpwetering
» Lees meer

Word vrijwilliger

Wilt u zich ook inzetten voor het behoud van ons karakteristieke veenweide landschap? » Word vrijwilliger

Word lid

Bovenal is onze doelstelling uit te groeien tot een actieve vereniging met enthousiaste leden.

Wellicht wilt u zich ook inzetten voor het behoud van ons karakteristieke veenweide landschap? Dit kan door u als lid op te geven en daar hoeft u geen agrariër voor te zijn. » Mail Frans Jansen

 

 

 

Wat een prachtige zonnige dag was het afgelopen zondag 18 februari.

Zorgboerderij "de Hoop" van Nelleke en Janneke Kelder vormt het decor voor onze winterwandeling.

De Vierambachtspolder is in ruste. Daar brengen de 65 deelnemers verdeelt over 5 IVN gidsen deze ochtend verandering in.

Na de ontvangst met koffie/T en koek gaan er groepen met een rondleiding over het erf van de zorgboerderij en kunnen de overige na een algemeen verhaal over de ontstaansgeschiedenis van de Vierambachtspolder deze geschiedenis aan de lijve ondervinden.

De wandeling voert ons over de Ringdijk op de grens van de kompleet uitgeveende "lage" Vierambachtpolder en het bovenland waar de tuinders hun tuinderijen hebben. Vervolgens lopen we langs de Leidse vaart  en doemen de Langeraarse plassen aan onze rechterhand op.

Hier zijn wat overwinteraars te bewonderen.

We schampen het dorp langeraar en slaan de Langeraarse weg op om bij Leen en Annie van Vliet de stal in te duiken. Hier is zoveel te zien en Leen wil graag iedereen meedelen in zijn passie voor zijn koeien, kalfjes en geiten. 

Een korte oversteek door het grasland brengt ons weer bij de zorgboerderij waar Heerlijk, Heerlijk met het vlees van de koeien van de boerderij een lekkere stoof heeft gemaakt. De spruiten of bieten stamppot smaakte heerlijk.