basiscursus weidevogel vrijwilliger

Activiteiten kalender

30

mei

Polderdag 2019
» Lees meer

19

juni

ZOMER avondwandeling
» Lees meer

7

september

Streekmarkt Rijpwetering
» Lees meer

Word vrijwilliger

Wilt u zich ook inzetten voor het behoud van ons karakteristieke veenweide landschap? » Word vrijwilliger

Word lid

Bovenal is onze doelstelling uit te groeien tot een actieve vereniging met enthousiaste leden.

Wellicht wilt u zich ook inzetten voor het behoud van ons karakteristieke veenweide landschap? Dit kan door u als lid op te geven en daar hoeft u geen agrariër voor te zijn. » Mail Frans Jansen
Ben je ook zo nieuwsgierig?
Al fietsend of lopend door de polder word je je in het vroege voorjaar bewust van de vogels om je heen met hun heerlijke geluiden waarmee ze, zo lijkt het wel, de zomer aankondigen. De weidevogels zijn dan al heel druk bezig met hun voorplanting.
De weidevogelwacht wil in samenwerking met de boeren, graag dat de vogels deze periode ongeschonden doorkomen, zodat ze later met hun goed gevoede pullen (jongen) weer zuidwaarts kunnen trekken.

Maar welke vogel hoor of zie je en waarom blijven ze alsmaar boven je hoofd hangen? Wat kan je aflezen aan de hand van hun gedrag? Kortom er valt zoveel moois te leren.

U kunt helpen!

Deze vogels, die ieder voorjaar en zomer onze polders sieren, hebben het niet makkelijk. Trek jij je het lot van deze bijzondere vogels aan? Wil je ook ieder voorjaar genieten van het buiten zijn, het lopen in de polder, de prachtige geluiden en het baltsen van kieviten en grutto’s van dichtbij meemaken?

Sluit u aan bij onze vrijwilligerswerkgroep! Nieuwe vrijwilligers kunnen we altijd gebruiken!

 

Korte cursus

In maart/april van 2019 starten wij de basiscursus. Deze bestaat uit 2 theorieavonden en 2 keer een praktijkochtend (op zaterdag) van ongeveer 2 uur. Je leert meer over de weidevogels en hun gedrag, over de contacten met de boeren. Verder in het seizoen krijg je de mogelijkheid om mee te lopen met één van onze ervaren leden om zo de kneepjes van het beschermen te leren.

 

Wil je meer informatie over- of opgeven voor deze cursus laat het ons dan weten. Neem contact op met:

Ellen Faas: 06-20605336  ellenfaas@live.nl

Bernadet van Vliet: 06-40534647 bernadet.vanvliet@tele2.nl