Lammetjes kijken in de WEIpoort

Activiteiten kalender

2

maart

basiscursus weidevogel vrijwilliger
» Lees meer

10

maart

krokuswandeling
» Lees meer

15

maart

NL doet
» Lees meer

Word vrijwilliger

Wilt u zich ook inzetten voor het behoud van ons karakteristieke veenweide landschap? » Word vrijwilliger

Word lid

Bovenal is onze doelstelling uit te groeien tot een actieve vereniging met enthousiaste leden.

Wellicht wilt u zich ook inzetten voor het behoud van ons karakteristieke veenweide landschap? Dit kan door u als lid op te geven en daar hoeft u geen agrariër voor te zijn. » Mail Frans JansenWijk & Wouden nodigt U uit:

 

Met het wat winterse weer lijkt de lente nog een end weg. Toch worden de dagen langer en wint de zon dagelijks aan kracht. De eerste lammetjes zijn er al en in maart en april komen er nog heel veel bij. Boeren en boerinnen hebben naast melkvee vaak ook schapen en ze hebben het juist in deze periode van het jaar druk met de geboorte en verzorging van de lammetjes. Ze vertellen er graag over, net zoals over andere takken van hun bedrijf en de omgeving waarin ze dagelijks werken.

 

Kom zaterdag 17 maart de jonge aanwas zelf  bekijken op een viertal boerderijen in De Weipoort. Met een beetje geluk kunt u een geboorte van dichtbij meemaken. De meeste lammetjes worden nog op stal gehouden, al lopen ze soms al buiten. Hangt af van het weer.

 

 

Waar en wanneer?

Datum          :   zaterdag 17 maart 2018

Aanvangstijd :   10.00 uur (verwachte eindtijd rond
                        12.30 uur)
Locatie          :   Vier adressen in (nabij) de Weipoort in  

                        Zoeterwoude

Startpunt      :   IJsboerderij De Jong, Weipoortseweg 98,    

                        Zoeterwoude (verzamelen vanaf 09.30 uur)

                           

                           

 

Aanmelden bij voorkeur per email: wvdgeest@gmail.com of telefonisch 071-580 2010.

 

Kosten

Voor kinderen en leden van de VANL Wijk en Wouden/ VANAde/ANV Santvoorde/Geestgrond is deze activiteit gratis. Voor niet-leden wordt een bijdrage gevraagd van € 3,- per persoon. Wie zich ter plekke aanmeldt als lid van Wijk en Wouden (€ 25 per jaar), hoeft niets te betalen.

 

Verzoek: kom a.u.b. op de fiets zodat u tijd heeft om alle bedrijven te bezoeken! 

 

Wijk & Wouden is het landelijke gebied tussen de steden Leiden, Alphen a/d Rijn, Zoetermeer en Leidschendam-Voorburg. De agrarische bedrijven in deze regio zijn voortdurend in beweging, terwijl de ontwikkelingen in de rest van het landelijk gebied ook doorgaan, denk aan bijvoorbeeld woningbouw, verkeer, recreatie e.d. Boeren, burgers en buitenlui hebben met al die veranderingen te maken. 

 

Zo zijn ook gemeenten en provincie continu bezig met die ontwikkelingen en de toekomst van het landelijk gebied. Wijk & Wouden zet zich in voor dat gebied door burgers in steden en dorpen samen hierbij te betrekken. Dat doet deze vereniging door de mogelijkheden en activiteiten van en in het landelijk gebied dichter bij burgers te brengen en andersom!

Het landelijk gebied heeft veel te bieden. Daarom organiseert het comité De Vier Jaargetijden onder de vlag van Wijk & Wouden jaarlijks diverse evenementen. Niet alleen voor leden, maar voor alle in- en omwonenden. Wie wil, kan erbij zijn!