Vierambachtspolder

Activiteiten kalender

27

februari

winterwandeling Land van Ons met VANAde
» Lees meer

11

maart

NL doet
» Lees meer

11

maart

Landelijke Sterrenkijkdagen
» Lees meer

Word vrijwilliger

Wilt u zich ook inzetten voor het behoud van ons karakteristieke veenweide landschap? » Word vrijwilliger

Word lid

Bovenal is onze doelstelling uit te groeien tot een actieve vereniging met enthousiaste leden.

Wellicht wilt u zich ook inzetten voor het behoud van ons karakteristieke veenweide landschap? Dit kan door u als lid op te geven en daar hoeft u geen agrariër voor te zijn. » Mail Frans Jansen

 

Landschappelijk waardevol

De Vierambachtspolder is een grote polder in de provincie Zuid-Holland, gelegen ten noorden van Alphen aan den Rijn, grotendeels in de gemeente Kaag en Braassem. De polder ligt tussen Alphen aan den Rijn en de dorpen Woubrugge, Rijnsaterwoude en Ter Aar en wordt in noord-zuid-richting doorsneden door de N207. Midden in de polder kruist deze weg de Kruisweg.
 

In 1732 verzochten de ambachtsbesturen van Esselijkerwoude, Ter Aar, Oudshoorn en Rijnsaterwoude aan de Staten van Holland om goedkeuring tot de droogmaking en bedijking van het waterschapsgebied Vierambacht. Vandaar de naam "Vierambachtspolder". In 1744 viel de polder droog. De Vierambachtspolder is dus een voorbeeld van een oude droogmakerij en wordt als landschappelijk waardevol beschouwd.

Lees meer ▼


Aanwezig in deze polder
 

Boerderij met steekproduct 

Boerderij met streekproduct

De boerenkaas wordt gemaakt van melk van de eigen boerderij. De melk wordt niet afgeroom, en niet gepasteuriseerd. Dat geeft de kaas een specifieke eigen smaak.
 

De meeste boerenkaas is van het Goudse type (48+). De kaas is zacht en romig, oudere kaas wordt pittiger en droger.

» Meer over de boerderij

 

Polderwandeling

Polderwandeling

De door gidsen begeleide zomeravondwandeling vondt plaats op 10 juli. De wandeling ging door het noordelijk, stilste en vogelrijkste, deel van  de Boterhuispolder.
 

Wij waren te gast op het erf van Bert van Leeuwen en Reny van Dorp. Waar na de wandeling ook gezellig werd nagepraat.

 » Meer over de polderwandeling


  

Molen

Molen
De boerenkaas wordt gemaakt van melk van de eigen boerderij. De melk wordt niet afgeroomd, en niet gepasteuriseerd. Dat geeft de kaas een specifieke eigen smaak. De meeste boerenkaas is van het Goudse type (48+). De kaas is zacht en romig, oudere kaas wordt pittiger en droger.
 

» Meer over de Molen